Berlijn 2024

Berlijn 2024

Ga gezellig mee op reis!

Inschrijving gesloten

We hebben met de antwoorden van de enquete gekeken naar verschillende opties. Helaas merken ook wij dat de prijzen flink gestegen zijn. Ondanks dat, kunnen we jullie toch een leuke reis aanbieden naar....

Berlijn!

Reisschema

Donderdag:
In de ochtend (rond 6.00 uur) vertrekken we vanuit Roosendaal/Bergen op Zoom naar Berlijn. 
Onderweg maken we de nodige stops voor koffie en lunch. 

We arriveren in de middag in Berlijn, waar we direct kunnen inchecken. 
De avond kan je naar eigen indeling doorbrengen. 

Vrijdag & Zaterdag
In de ochtend is een rondrit per bus, deze is in de reissom inbegrepen. 
De rondrit is onder leiding van een lokale gids. 
De rondrit zal tot ongeveer 12:00 duren.

De rest van de dagen is naar eigen inzicht in te vullen, eventueel door de optioneel bij te boeken activiteiten via de Personeelsvereniging.
De optionele activiteiten moeten bij de inschrijving worden aangegeven en betaald. Het is NIET mogelijk om dit achteraf of tijdens de reis nog bij te boeken.

Zondag
Op zondag vertrekken we uit Berlijn. Na het ontbijt zullen we weer richting Nederland afreizen. 

Accomodatie

Premier Inn Berlin City Centre (Kurfuerstenstrasse 78 – 10787 Berlijn)

De naam zegt het al: Premier Inn Berlin City Centre ligt in het centrum van Berlijn. Slechts tien minuten lopen van de dierentuin van Berlijn en de beste winkels in Berlijn aan de Tauentzienstraße.
Het hotel ligt op ca. 500 m van de Wittenbergplatz (metro) en het beroemde KaDeWe. Vanaf hier loopt u zo naar de Kurfürstendamm en naar de dierentuin Zoologischer Garten.
De moderne kamers zijn voorzien van gratis WiFi, airco, LCD-tv, telefoon, koffie- en theefaciliteiten en kluisje. Badkamer met douche, toilet en haardroger.

https://www.premierinn.com/gb/en/hotels/germany/berlin/berlin/berlin-city-centre.html

Optionele activiteiten

De optionele activiteiten moeten bij de inschrijving worden aangegeven en betaald. Het is NIET mogelijk om dit achteraf of tijdens de reis nog bij te boeken.

Vrijdagmiddag - Berlin Unterwelten - €25,- p.p.
Inclusief busvervoer, gegidste tour. Per groep minimaal 15, maximaal 25 personen

Honderden mensen lopen dagelijks langs een groene deur in het metrostation Gesundbrunnen. Wat ze niet weten is dat zich daarachter een labyrint bevindt van authentieke historische ruimtes. In dit bunkercomplex is het niet moeilijk je voor te stellen hoe vreselijk het geweest moet zijn om in deze nauwe ruimtes opeengepakt te zitten. Met op de achtergrond het zoemen van de beluchtingsinstallatie en het dreunen van de bommenwerpers hoog boven in de lucht. In het Berliner Unterwelten-museum wordt uitgebreid verteld over het leven met de bombardementen en het verblijf in de schuilkelders. De ruimtes worden geïllustreerd met de vele vondsten uit bunkers van voormalige regeringsgebouwen, en andere gevonden spullen uit de Tweede Wereldoorlog.


Het Berliner Unterwelten-museum besteedt ook aandacht aan andere aspecten van de geschiedenis van het ondergrondse Berlijn. Met interessante objecten en beeldmateriaal vertellen wij u de geschiedenis van de buizenpost, de bierkelders en het rioolsysteem.

Zaterdagochtend - Fietsen langs de Berlijnse Muur - €35 p.p.
Inclusief busvervoer, gegidste tour. Minimaal 20 deelnemers

Nederlandser kan het bijna niet! Per fiets beleeft u Berlijn op een unieke manier, in een tocht van ongeveer 3 uur. Op een rustig tempo en o.l.v. Nederlandstalige gidsen wordt er gefietst. 

Er is nauwelijks een familie in de stad die niet heeft geleden onder deze grens en de deling tussen Oost en West-Duitsland. Ouders die van hun kinderen werden gescheiden, geliefden die zich aan de “verkeerde” kant bevonden, of jonge mensen die de beperkingen van de DDR niet konden verdragen en
de gevaarlijke vlucht over de grens waagden.
Deze Berlijn fietstocht langs de muur biedt historische achtergrondinformatie over de deling van Duitsland, inzicht in het dagelijks leven in de DDR, dramatische ontsnappingspogingen en huiveringwekkende.
Vanaf de plaats waar in 1989 de allereerste opening van de Muur plaatsvond, bij de voormalige grensovergang Bornholmer Strasse, volgt onze route met de fiets het exacte verloop van het Berlijnse Muur Pad tot aan het huidige regeringskwartier.

We doen verslag van de intimidaties bij voormalige grensovergangen, bezoeken het Mauerpark met zijn nu beroemde zondagse vlooienmarkt, vertellen over dramatische ontsnappingen door tunnels en vensters in de Bernauer Strasse, en tonen de verschillende delen van de zogenaamde dodenstrook (Todesstreifen), inclusief de grenswachttoren, bij de Gedenkplaats Berlijnse Muur.

Zaterdagmiddag - Boottocht over de Spree - €22,50 p.p.

Geen enkele andere Europese metropool biedt dat directe uitzicht op het hart van een stad. Grote delen van de oude en nieuwe architectuur zijn aan het water gebouwd, terwijl uitgestrekte delen van de oever van de Spree niet in de straten liggen. Het is vooral dit aspect dat deze rondleiding door het stadscentrum door Berlijn zo speciaal maakt - bijna verplicht, voor diegenen die Berlijn echt willen leren kennen.

Belangrijke informatie

De 4-daagse reis gaat door bij een minimum van 50 personen (per weekend). 
Maximaal kunnen er per weekend 150 personen mee. 

De optionele activiteiten moeten bij de inschrijving worden aangegeven en betaald. Het is NIET mogelijk om dit achteraf of tijdens de reis nog bij te boeken.

Door deel te nemen aan deze activiteit stemt u er mee in dat evt. gemaakte foto’s en/of filmpjes voor PV doeleinden gebruikt kunnen gaan worden.

Bij annulering van uw reis verplicht u zich  om bij uw reisverzekering de totale reissom te declareren ( uw bijdrage en het bedrag wat de PV betaald heeft tezamen ) en aan de personeelsvereniging dit bedrag terug te betalen, hiervoor kunt u contact opnemen met het PV bestuur.

U dient in het bezit te zijn van een geldig reisdocument, dit geldt ook voor uw introducé.

U dient zelf zorg te dragen voor een reisverzekering/ annuleringsverzekering

Data

  • 29-02-2024
  • 07-03-2024 (vol!)
  • 14-03-2024 (vol!)

Mogelijke deelnemers

PV lid met eventueel één introducé (introducé kan ook een PV lid zijn, korting wordt verrekend. Introducé komt op de kamer bij degene die inschrijft)

Inschrijfperiode

25 mei 2023 12:00 uur t/m 1 juli 2023

Minimaal aantal deelnemers

50

Maximaal aantal deelnemers

150

Kosten

PV lid: €175,-
Introducé: €245,-

Toeslag 1-persoonskamer: €119,-

Wat krijgt u hiervoor?

Een 4-daagse reis naar Berlijn
- Vervoer per luxe touringcar bemand door een ervaren chauffeur
- 3 x overnachting op basis van logies & ontbijt
- Touristenbelasting
- Oriëntatietour per bus onder leiding van een Nederlandse gids
- Gedurende de hele reis reisbegeleiding